Vallen…voorkomen beter dan genezen! – Week van de Valpreventie

fysiofit gym voor ouderen Kinesis-2297

In de praktijk treffen we met regelmaat ouderen na een val. Meestal niet zo ernstig, maar toch ook wel na een ernstig letsel ten gevolge van een val. Vooral bij de ouderen kan een valpartij een flinke stap achteruit betekenen.

Valrisico en Valpreventie

Hoe komt het, dat we op oudere leeftijd vaker vallen? Heeft dit met onze spierkracht te maken, dat we ons moeilijker kunnen opvangen? Of raken we sneller uit balans? Wel eens gedacht aan omgevingsfactoren, los liggende stoeptegels en opkrullende tapijtjes? Vaak is er niet één oorzaak aan te koppelen.
Tijdens onze groepslessen voor ouderen besteden we veel aandacht aan valpreventie. We trainen alle spieren zo functioneel mogelijk en bespreken tips en trucs om het valrisico te verkleinen, ook voor thuis. Ook zijn we benieuwd naar jullie tips en trucs. Wat is de gouden tip om niet te vallen of het valrisico te verkleinen?

De week van de valpreventie!

Gedurende de eerste week van oktober wordt er landelijk extra aandacht besteed aan het valrisico en valpreventie. Ook bij ons in de praktijk! We organiseren leuke workshops en mini-college’s. Heb je vragen kom gerust langs, we helpen je graag!

Tot in de week van de valpreventie! En heb jij ook nog een gouden tip? Lever hem in en maak kans op onze goodiebag!

Een greep uit de ingezonden Gouden Tips:

Vaste vloerbedekking, geen losse kleedjes
Ben je alleen? Neem een alarm bij WIN Noordenveld
E-Bikes niet te hard laten gaan (eco-stand)
Vloerbedekking er uit, laminaat er in
Doe het rustig aan, geen haast
Goede verlichting
Voldoende en goed eten en drinken
Aandacht bij wat je
Traplopen, tuinieren, tillen, fietsen, zwemmen
De training bij Kinesis houdt met fit en sterk!