wat is shockwave therapie peize drenthe

  • Therapie speciaal voor langdurige spier- en peesklachten
  • Snel en effectief resultaat
  • Korte behandelduur

Shockwave therapie voor jou

Met shockwave therapie kunnen klachten aan spieren en pezen verholpen worden. Deze therapie wordt vaak toegepast bij chronische en dus langdurige klachten. Veelal wordt in eerste instantie door middel van een echo bepaald of shockwave therapie de juiste therapie voor je is.

Wat is shockwave therapie?

In het Nederlands heet deze therapie schokgolftherapie. Met shockwave therapie kunnen klachten in spieren en pezen verholpen worden doordat krachtige ‘schokgolven’ het genezingsproces van het lichaam te activeren. Deze therapie passen wij vaak toe bij pijnklachten door een tenniselleboog, verkalking van pees in de schouder, een chronische ontsteking van een achillespees en hielpijn.

Type klachten

Shockwave therapie is vaak geschikt bij langdurige en chronische klachten. Je kunt voor shockwave in aanmerking komen als je een tennis- of golfelleboog, hielspoor, achillespees, kniepeespijn of schouderklachten al dan niet met verkalking hebt.

Bij shockwave therapie worden de oorzaak én de symptomen aangepakt. We kijken ook hoe we ervoor kunnen zorgen dat de klachten niet terugkomen.

Zo werkt shockwave therapie

Na het aanbrengen van de gel wordt het apparaat op de pijnzone geplaatst. De behandeling duurt maar kort. Shockwave therapie voelt alsof er tegen het pijnlijke lichaamsdeel aangetikt wordt. Het is mogelijk dat je dit als pijnlijk ervaart maar dat verschilt per individu. Er is geen pijnstillende medicatie nodig voor de therapie.

De bijwerkingen van shockwave therapie zijn minimaal, maar je kunt wat roodheid en een lichte zwelling ervaren.

Met of zonder verwijzing van de (huis)arts

Voor shockwave therapie heb je geen verwijzing van de huisarts of specialist nodig.

Kosten shockwave therapie

De kosten hangen af van je zorgverzekering. Wij hebben contracten met alle verzekeraars en kunnen je snel vertellen wat er vergoed wordt.

Direct aanmelden of bel 050-5032996