• Voor een snelle en zichtbare diagnose bij pees-, spier- en gewrichtsklachten
  • Versneld het hersteltraject aanzienlijk                                           
  • Gediplomeerde echografisten

Echografie voor jou

Echografie is een hulpmiddel bij het stellen van een diagnose. Als het niet duidelijk is waar klachten vandaan komen kan echografie helpen om duidelijkheid te scheppen. Zo kun je direct gericht aan de slag.

Wat is echografie?

Echografie geeft een goed beeld van organen die uit zacht weefsel bestaan, de zogenaamde weke delen van het lichaam, bijvoorbeeld spieren en zacht weefsel. Bij fysiotherapie wordt gebruik gemaakt van MSU echografie. MSU staat voor ‘Musculo Skeletale Ultra Sound’. Dat is enkel gericht op spieren, pezen en het oppervlakte van gewrichten.

Zo werkt echografie

De echografist brengt een gel aan op de huid en zet daar het echografie apparaat op. Dit is geheel pijnloos en je merkt zelf ook niets van de echografie. Op een scherm kan de therapeut zien of er afwijkingen in spieren of weefsel te zien zijn.

Met of zonder verwijzing van de (huis)arts

Wij gebruiken echografie om een diagnose te kunnen stellen. Er is daarom geen verwijzing van de huisarts nodig.

Over de echografisten

Kinesis Fysiotherapie Peize heeft een gediplomeerde echografist en een echo apparaat waarmee een snelle diagnose gesteld kan worden. Daarmee kunnen we al in een vroeg stadium met de juiste therapie aan de slag.

Kosten echografie

De kosten hangen af van je zorgverzekering. Wij hebben contracten met alle verzekeraars en kunnen je snel vertellen wat er vergoed wordt.

Direct aanmelden of bel 050-5032996