• Effectieve methode uit Noorwegen
  • Bij langdurige klachten, zoals nek-, schouder-, rug- en heupklachten
  • Activeren van inactieve spieren
  • Systeem van koorden en stevige elastieken
  • Voor alle leeftijden

Redcord voor jou

Redcord is een effectieve behandelmethode voor veel verschillende klachten aan het bewegingsapparaat, zoals lage rugklachten, nekklachten en bekkenklachten. We hebben meerdere gecertificeerde therapeuten in de praktijk die het systeem kunnen gebruiken.

Iedereen die last heeft van zeurende en terugkerende klachten kan in Peize behandeld worden.

Wat is Redcord

Het Redcord systeem ziet er spectaculair uit, maar is heel toegankelijk voor jong en oud. Het is een systeem van touwen en hangmatten boven de behandeltafel, om spieren op een efficiënte manier te leren bewegen. Inactieve spieren worden weer geactiveerd. Een enorm waardevolle toevoeging aan onze praktijk.

Type klachten

Het probleem dat mensen ervaren als ze langdurige spierklachten hebben, zoals pijn in de lage rug, nek, schouders en heupen is dat hun grote spieren vaak te hard werken. Daardoor krijgen de diepere, stabiliserende spieren weinig kans om actief te zijn. De hersenen blijven deze inefficiënte manier van bewegen aansturen en daardoor blijft de klacht aanhouden.

Zo werkt Redcord

Het Redcord systeem is een soort hangmat met instabiele koorden boven de behandeltafel. Daarin hangend kunnen mensen zich bewegen zonder dat ze de grote (vaak pijnlijke) spieren belasten. Het brein onthoudt de nieuwe efficiënte manier van bewegen zodat je ook zonder ondersteuning beter beweegt. Een paar keer Redcord om de inactieve spieren goed wakker te schudden en de grote werkspieren leren weer te ontspannen.

Met of zonder verwijzing van de (huis)arts

Doorgaans kun je zonder verwijzing van de huisarts bij ons terecht. Maar mocht een verwijzing nodig zijn, dan vertellen we je dat direct.

Kosten Redcord

De kosten hangen af van het behandelplan. Bel gerust, dan kunnen we ook voor je nakijken wat jouw zorgverzekeraar eventueel vergoedt.
Nieuwsgierig naar deze vorm van therapie? Maak dan een afspraak met een van onze Redcord gekwalificeerde fysiotherapeuten.

Direct aanmelden of bel 050-5032996