wat is manuele therapie peize drenthe

  • Helpt bij bewegingsklachten zodat je beter kunt functioneren
  • We stellen een persoonlijk behandelplan voor je op
  • Voor acute en aanhoudende pijnklachten
  • Plan een intake- en onderzoekgesprek om snel aan de slag te kunnen

Direct aanmelden

Fysiotherapie voor jou

Een fysiotherapeut is de deskundige van het dagelijkse bewegen. Met fysiotherapie werk je aan veelvoorkomende klachten van gewrichten en spieren, maar ook voor specialistische fysiotherapie kun je bij ons terecht.

Sommige klachten zien we vaak in onze praktijk, zoals (lage) rugpijn, last van je nek, stijve schouders en voetklachten. We ondersteunen ook met oefeningen voor en na een operatie of bij een aandoening.

Een fysiotherapeut kent specifieke behandelmethodes om bijvoorbeeld stijf spier- en/of bindweefsel te beïnvloeden. De fysiotherapeut legt uit, adviseert en begeleidt je bij het herstellen van of omgaan met bewegingsklachten.

Fysiotherapie bij acute of aanhoudende pijnklachten

Onze fysiotherapeuten stellen een behandelplan voor acute en chronische klachten op op basis van de intake- en onderzoekgegevens. Dus ook als je bijvoorbeeld al een tijdje last hebt van een irritante steek in je rug. Onze bevindingen worden met jou besproken.

We hebben contact met jouw (huis)arts indien we de oorzaak van jouw klachten niet vertrouwen of als we meer medische gegevens nodig hebben.

Specialistische fysiotherapie

Naast fysiotherapie bieden wij ook specialistische fysiotherapie. We hebben verschillende specialisaties binnen de praktijk: zoals oedeemfysiotherapie, manuele therapie, sportfysiotherapie en oncologische fysiotherapie. De oncologische fysiotherapeut begeleidt je bij kanker en lymfeproblemen. Je vindt het overzicht van onze specialismen op de therapiepagina.

Wij beloven je, dat we verder kijken

Onze begeleiding start altijd met een intake waarin we kijken waar jouw symptomen vandaan komen. Daarbij kijken we verder dan de klacht zelf; we onderzoeken ook de oorzaak van de klachten. Bij beweegklachten wordt het symptoomgebied en de omgeving nauwkeurig onderzocht. De fysiotherapeut beoordeelt de beweeglijkheid van bijvoorbeeld gewrichten en de omliggende structuren zoals de spieren en het zenuw- en bindweefsel. Bij fysiotherapie Kinesis streven we ernaar je tijdens dit hele proces uit te leggen wat we waarnemen. Dit helpt jou ook om je klachten beter te begrijpen.

Bij langdurende, aanhoudende klachten

Bij langdurende, chronische klachten heeft de fysiotherapeut vaak meer tijd nodig om te beoordelen hoe jij het best geholpen kan worden. Daar besteden we meerdere consulten aan. De symptomen worden mogelijk in stand gehouden door een fout in de prikkelverwerking waardoor de klachten lang duren. Dat betekent dat het brein een beweeg- of aanraakprikkel interpreteert als een pijnprikkel. Dit kan gepaard gaan met een verstoorde aansturing door de zenuwen naar het symptoomgebied waardoor de klacht in stand worden gehouden of erger wordt en zich uitbreidt.

Begrijpelijke uitleg

Wij vinden het belangrijk dat je begrijpt waarom jouw klacht zo lang duurt. Daarom leggen we je uit hoe de verwerking van prikkels door het zenuwstelsel werkt, waardoor je pijn hebt die niet altijd te verklaren is. We leggen je uit wat je er zelf aan kunt doen en hoe wij je hiermee kunnen helpen. Zo zoeken we samen naar een structurele oplossing zodat je minder klachten ervaart, beter met je klachten om kunt gaan of zelfs helemaal klachtenvrij wordt.

Hoe werkt het?

Neem vrijblijvend contact met ons op door te bellen of te mailen. We kunnen dan een intake- en onderzoeksgesprek plannen waarbij je kennis maakt met de fysiotherapeut. Tijdens die intake worden de klachten besproken en zal de fysiotherapeut onderzoek doen, eventueel gevolgd door een behandeling. De fysiotherapeut maakt een voorstel voor een persoonlijk behandelplan.

Hoeveel afspraken nodig zijn, welke oefeningen of aanvullende oplossingen mogelijk zijn, verschilt per persoon.

Met of zonder verwijzing van de huisarts of specialist

Doorgaans kun je zonder verwijzing van de huisarts bij ons terecht. Maar mocht een verwijzing nodig zijn, dan vertellen we je dat direct.

Kosten fysiotherapie

De kosten hangen af van het behandelplan. Bel gerust, dan kunnen we ook voor je nakijken wat jouw zorgverzekeraar eventueel vergoedt.

Werkgebied Fysiotherapie Peize

Onze praktijk in het hart van Peize is goed bereikbaar. We komen ook aan huis als je in Peize of omgeving woont. Met de komst van E-health is een afspraak in de praktijk of thuis niet eens altijd nodig. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Direct aanmelden of bel 050-5032996