wat is manuele therapie peize drenthe

  • Effectieve methode om pijnlijke of stijve spieren te behandelen
  • Een gecertificeerd Dry Needling therapeut
  • Veilige behandelmethode

Dry Needling voor jou

Dry Needling wordt vaak ingezet bij pijnlijke verhardingen in het spierweefsel welke zich niet kunnen ontspannen. Deze verhardingen worden myofasciale triggerpoints genoemd. Deze triggerpoints kunnen stijfheid, pijnklachten, krachtverlies en een  bewegingsbeperking veroorzaken. Met Dry Needling kunnen klachten door triggerpoints goed behandeld worden.

WAT IS DRY NEEDLING?

In het Nederlands zeggen we ‘droge naalden therapie’. Dat betekent dat er geen vloeistof in het lichaam wordt gebracht. De fysiotherapeut van Kinesis heeft een speciale opleiding gevolgd om deze therapie te mogen toepassen. Dry Needling passen wij vaak toe bij stijfheid, pijnklachten, krachtverlies en bewegingsbeperkingen van bepaalde gewrichten.

TYPE KLACHTEN

Dry Needling is geschikt bij zowel kort aanwezige als langdurige en chronische klachten. Je kunt voor Dry Needling in aanmerking komen als de therapeut in het onderzoek ondervindt dat myofsciale triggerpoints jouw klacht veroorzaken of in stand houden.

Behandeld onze fysiotherapeut jou met Dry Needling? Dan worden oorzaak én de symptomen aangepakt. We brengen samen met jou in kaart hoe we ervoor kunnen zorgen dat jouw klachten niet terugkomen.

ZO WERKT DRY NEEDLING

Na het palperen van de myofasciale triggerpoints zal de therapeut het naaldje met een omhulsel op de huid plaatsen. De therapeut drukt het naaldje vervolgens door de huid in de triggerpoint en beweegt het naaldje kort heen en weer. Hierdoor ontstaat er een ‘twitch’ wat betekent dat de triggerpoint zich ontlaadt en kan ontspannen. De doorbloeding in de spier wordt verbeterd en de pijn zal afnemen. Er worden vaak een aantal triggerpoints tijdens een behandeling aangeprikt. De therapeut masseert het gebied waar de triggerpoint heeft gezeten nog na en zal adviezen mee geven voor het dagelijks leven.

De bijwerkingen van Dry Needling zijn minimaal, de therapeut stelt jou op de hoogte van wat je kan voelen na de behandeling.

MET OF ZONDER VERWIJZING VAN DE (HUIS)ARTS

Voor Dry Needling heb je geen verwijzing van de huisarts of specialist nodig.

Kosten Dry Needling

De kosten hangen af van het behandelplan. Bel gerust, dan kunnen we ook voor je nakijken wat jouw zorgverzekeraar eventueel vergoedt.

DIRECT AANMELDEN of bel 050-5032996