Wij bieden zowel therapieën als trainingen aan. Trainingen zijn voor iedereen toegankelijk, ook als je geen klacht of aandoening hebt. Bij een therapie worden de kosten van een behandeling vergoed als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten.

In sommige gevallen kan een training vergoed worden door de zorgverzekeraar. Als je denkt dat je daar voor in aanmerking kunt komen, omdat je bijvoorbeeld een aandoening hebt, informeer dan bij ons of het vergoed kan worden.

Kosten en vergoedingen therapie

Wij hebben contracten afgesloten met bijna alle zorgverzekeraars in Nederland. Daardoor hebben wij snel inzicht in jouw mogelijkheden.

De kosten van een therapie verschillen per persoon en per therapie. De verschillende zorgverzekeraars vergoeden op basis van de aanvullende verzekeringen die je hebt afgesloten.

Ik ben aanvullend verzekerd:
Wij declareren de therapieën die onder de aanvullende verzekering vallen rechtstreeks bij de zorgverzekeraar, mits we daar een contract mee hebben. De behandelingen die vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering maken geen deel uit van het eigen risico.

Ik heb geen aanvullende verzekering:
Als je alleen een basisverzekering hebt zonder aanvullende pakketten, dan wordt fysiotherapie alleen vergoed bij een specifieke aandoening of na een operatie en pas na de 20e behandeling.

Bij vergoeding vanuit de basisverzekering wordt het eigen risico wel aangesproken. Houd er rekening mee dat het eigen risico per kalenderjaar in rekening wordt gebracht door de zorgverzekeraar.

Heb je geen aanvullend pakket afgesloten dan ontvang je een nota van ons en daarbij gelden onderstaande tarieven.

Eigen kosten

Bepaalde kostenposten worden niet door verzekeringen gedekt. We kunnen daarvoor een rekening sturen, dat gaat bijvoorbeeld om:

  • Administratiekosten
  • Medische briefwisselingen
  • Medische rapporten
  • Als je niet voldoende aanvullend verzekerd bent
  • Als je verzekerd bent bij een zorgverzekeraar waar wij geen contract mee hebben afgesloten.
  • Eigen risico
  • Niet tijdig (minimaal 24 uur voor de afspraak) afgezegde afspraak
  • Als je niet komt opdagen, no show

We informeren je graag.

Tarieven therapieën 2024

Therapie Kosten (per 1-1-2024)
Eerste consult Fysiotherapie € 67,50
Eerste consult Manuele therapie € 87,50
Eerste consult Oedeem therapie € 87,50
Fysiotherapie behandeling € 40,00
Extra kosten voor behandeling aan huis € 19,50
Manuele therapie behandeling € 52,00
Oedeem therapie behandeling € 52,00
Echografie consult € 67,50
Eerste consult Podologie (Podozorg Peize) € 87,50
Eerste consult Podologie, zolen, na controle € 250,00
No show € 35,00
Administratie kosten € 17,50
Verslag aan arts € 35,00

Inschatting kosten fysiotherapie

Na het intake- en onderzoekgesprek gaan we aan de slag met het behandelplan. Je hebt dan al een indicatie van hoe vaak er een sessie zal zijn. Afhankelijk van de geboekte resultaten kunnen we dat in overleg bijstellen. Als je een keer langs komt om je te laten adviseren over je houding betaal je natuurlijk niet hetzelfde als iemand die langdurig revalideert van een ongeluk.

De verzekeraar betaalt

Bij bijna alle zorgverzekeraars kunnen wij rechtstreeks de kosten declareren. De zorgverzekering betaalt ons. Wij hebben voor 2024 geen contract met CZ en Zorg, Zekerheid en Salland afgesloten. Let ook op de labels! CZ: Nationale Nederlanden, OHRA en Just. Het label van Zorg en Zekerheid is AZVZ. Ben je aanvullend verzekerd bij één van deze zorgverzekeraars? Je ontvangt een nota van ons met het tarief van de therapie. Na jouw betaling aan ons stuur je de nota zelf door naar de zorgverzekeraar. Vaak wordt een deel van de factuur door de zorgverzekering aan jou vergoed.

Wij zoeken het voor je uit

We begrijpen best dat niet iedereen de polisvoorwaarden van de zorgverzekering uit zijn hoofd kent. Vraag ons gerust hoe het zit met jouw pakket. Je bent zelf wel verantwoordelijk voor het door jou afgesloten pakket.

Tarieven trainingen 2024

Kies je voor een training (en dus niet voor een therapie), dan gelden onderstaande tarieven. Soms is een vergoeding vanuit de zorgverzekering mogelijk, vraag het onze medewerkers.

Training Kosten (1x per week) Kosten (2x per week)   2023
Personal Training** 30 min € 36,50 30 min € 70,00
Fysio Fit in de sporthal Periode van 4 maanden € 145,00 n.v.t.
Fysio Fit small group (max 5 pers.) Periode van 4 maanden € 170,00 Periode van 4 maanden € 327,50
Hydro Fit in de Hullen Periode van 4 maanden € 215,00 n.v.t.
Bootcamp Periode van 4 maanden € 95,00 Periode van 4 maanden € 170,00
Bootcamp Strippenkaart (geldig mei t/m aug) 5-kaart € 42,50 n.v.t.
Mama Fit* 10-kaart € 107,50 n.v.t.

* Deze lessen worden achtereen gevolgd, uitgezonderd vakanties. Als je bevalt wordt de kaart gepauzeerd tot je de training hervat. Hier geldt dus geen periode van 4 maanden. Je kunt elk moment starten.
** Eenmalige intake kosten Personal Training: € 45,00

Kennismakingsles

Ben je benieuwd naar een van onze doorlopende trainingen? voor € 10,00 kun je een keer kijken of het iets voor jou is en zit je verder nergens aan vast. Als je besluit verder te trainen bij Kinesis rekenen we daarna geen inschrijfkosten.

Periodes van 4 maanden

Wij werken bij doorlopende trainingen met betaling in periodes. Deze periodes duren vier maanden en zijn als volgt ingedeeld.

Periode I van 1 januari t/m 30 april
Periode II van 1 mei t/m 31 augustus
Periode III van 1 september t/m 31 december

Zomer Strippenkaart Bootcamp

Uitsluitend in periode II is het mogelijk een strippenkaart aan te schaffen voor de Bootcamp. Je hebt tot en met 31 augustus de tijd om de kaart op te maken. Uiteraard kun je meerdere kaarten aanschaffen in deze periode.

Annulering trainingen

We werken met betaalperiodes van vier maanden. Na die vier maanden loopt de betaling automatisch door, tenzij je schriftelijk hebt opgezegd.

Opzeggen kan vóór:

16 april voor periode II
17 augustus voor periode III
17 december voor periode I

Zonder opzegging ontvang je per periode een nieuwe nota van ons.

Mocht je door omstandigheden (van welke aard dan ook) niet deel kunnen nemen aan de trainingen dan vindt geen restitutie plaats.

Uiteraard kun je op verzoek onze algemene voorwaarden voor de trainingen inzien.

Aanmelding

Fijn dat je je aan wilt melden voor een therapie of training bij Kinesis! Aanmelden kan door ons te bellen op 050-5032996 of door op de button te klikken:
Aanmelden Langskomen bij ons in de praktijk kan uiteraard ook.

Marjon helpt je graag

Is iets niet duidelijk of wil je weten hoe jouw zorgverzekeraar omgaat met kosten en vergoedingen? Vraag het ons gerust. 050-5032996.