kosten fysiotherapie peize manuele therapie drenthe

Wij bieden zowel therapieën als trainingen aan. Trainingen zijn voor iedereen toegankelijk, ook als je geen klacht of aandoening hebt. Bij een therapie worden de kosten van een behandeling vergoed als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten.

In sommige gevallen kan een training vergoed worden door de zorgverzekeraar. Als je denkt dat je daar voor in aanmerking kunt komen omdat je bijvoorbeeld een aandoening hebt, informeer dan bij ons of het vergoed kan worden.

Kosten en vergoedingen therapie

De kosten van een therapie verschillen per persoon en per therapie. De verschillende zorgverzekeraars vergoeden op basis van de aanvullende verzekeringen die je hebt afgesloten.

Wij hebben contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Daardoor hebben wij snel inzicht in jouw mogelijkheden.

Als je alleen een basisverzekering hebt zonder aanvullende pakketten, dan wordt fysiotherapie alleen vergoed bij een specifieke aandoening of na een operatie en pas na de 20e behandeling.

Heb je geen aanvullend pakket afgesloten dan ontvang je een nota van ons en daarbij gelden onderstaande tarieven. De behandelingen die vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering maken geen deel uit van het eigen risico.

Bepaalde kosten worden niet door de zorgverzekering vergoed zoals administratie kosten en kosten die wij maken bij een ‘no show’.

Eigen risico

Bij vergoeding vanuit de basisverzekering wordt het eigen risico wel aangesproken.
De behandelingen die vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering maken geen deel uit van het eigen risico.

Tarieven therapieën

Therapie Kosten (per 1-1-2020)
Intake en onderzoek Fysiotherapie € 55,00
Intake en onderzoek Manuele therapie € 65,00
Intake en onderzoek Oedeem therapie € 65,00
Intake en onderzoek Podologie € 85,00
Fysiotherapie behandeling € 38,00
Manuele therapie behandeling € 48,00
Oedeemfysiotherapie behandeling € 48,00
Oncologiefysiotherapie behandeling € 48,00
Podologie intake, onderzoek, zolen en nacontrole € 230,00
Extra kosten voor behandeling aan huis € 18,00
Echografie consult € 48,00
Shockwave behandeling € 38,00
Medical taping / Hooikoorts tape € 15,00
Medische rapporten € 85,00
No show € 28,00 (Bij een half uur gereserveerde tijd). € 56,00 (Bij een uur gereserveerde tijd)

Inschatting kosten fysiotherapie

Na het intake- en onderzoekgesprek gaan we aan de slag met het behandelplan. Je hebt dan al een indicatie van hoe vaak er een sessie zal zijn. Afhankelijk van de geboekte resultaten kunnen we dat in overleg bijstellen. Als je een keer langs komt om je te laten adviseren over een goede loophouding betaal je natuurlijk niet hetzelfde als iemand die langdurig revalideert van een ongeluk.

De verzekeraar betaalt

Bij alle zorgverzekeraars kunnen wij rechtstreeks de kosten declareren.

Wij zoeken het voor je uit

We begrijpen best dat niet iedereen de polisvoorwaarden van de zorgverzekering uit zijn hoofd kent. Vraag ons gerust hoe het zit met jouw pakket. Je bent zelf wel verantwoordelijk voor het door jou afgesloten pakket.

Kosten trainingen

Kies je voor een training (en dus niet voor een therapie), dan gelden onderstaande tarieven. Soms is een vergoeding vanuit de zorgverzekering mogelijk, vraag het onze medewerkers.

Training Kosten (1x per week) Kosten (2x per week)
Personal Training** 30 min € 35,00 60 min € 60,00
Fysio Fit Periode van 4 maanden € 137,60 n.v.t.
Fysio Fit small group (max 5 pers.) Periode van 4 maanden € 160,00 Periode van 4 maanden € 300,00
Hydro Fit* Periode van 4 maanden € 160,00 Zomerbad Peize (€ 200,00 in binnenbad) n.v.t.
Bootcamp Periode van 4 maanden € 87,50 Periode van 4 maanden € 155,00
Bootcamp Strippenkaart (geldig mei – aug) 5-kaart € 35,00 n.v.t.
Zwem je Fit* 5-kaart € 50,00 Zomerbad Peize n.v.t.
Mama Fit* 10-kaart € 100,00 n.v.t.
Fit Challenge* (start eens per jaar in januari) 10-kaart € 120,00 n.v.t.

* Deze lessen worden achtereen gevolgd, uitgezonderd vakanties. Hier geldt dus geen periode van 4 maanden. Instroom is mogelijk.
** Eenmalige intake kosten Personal Training: € 25,00
Ben je benieuwd naar een training van een periode van 4 maand? Voor € 7,50 kun je een keer kijken of het iets voor jou is en zit je verder nergens aan vast.

Periodes van 4 maanden

Wij werken bij doorlopende trainingen met betaling in periodes. Deze periodes duren vier maanden en zijn als volgt ingedeeld.

Periode I van 1 januari t/m 30 april
Periode II van 1 mei t/m 31 augustus
Periode III van 1 september t/m 31 december

Strippenkaart Bootcamp

Uitsluitend in periode II is het mogelijk een strippenkaart aan te schaffen. Je hebt tot en met 31 augustus de tijd om de kaart op te maken. Uiteraard kun je meerdere kaarten aanschaffen in deze periode.

Aanmelding

Fijn dat je je aan wilt melden voor een therapie of training bij Kinesis! Aanmelden kan door ons te bellen op 050-5032996 of door op de button te klikken:
Aanmelden Langskomen bij ons in de praktijk kan uiteraard ook.

Annulering en afmelding trainingen

Onze facturering loopt (zonder opzegging) automatisch door in 3 periodes van 4 maanden. Je kunt je eventuele afmelding voor de volgende trainingsperiode doorgeven per mail. Dit kan tot uiterlijk twee week voor het eind van de trainingsperiode kostelooos, hierna betaalt je € 15,00 administratiekosten. Zonder opzegging ontvang je per periode een nieuwe nota van ons. Mocht je door omstandigheden (van welke aard dan ook) niet deel kunnen nemen aan de trainingen dan vindt geen restitutie plaats. Opgegeven voor een nieuwe trainingsperiode, maar zie je er op het laatste moment toch vanaf dan betaal je € 15,00 administratiekosten. Uiteraard kun je op verzoek onze algemene voorwaarden voor de trainingen inzien.

Marjon helpt je graag

Is iets niet duidelijk of wil je weten hoe jouw zorgverzekeraar omgaat met kosten en vergoedingen? Vraag het ons gerust. 050-5032996.