• wat is podologie peize drenthe voetenklachten therapeutOndersteun je training of therapie met professioneel voedingsadvies
  • Gedegen, persoonlijk en up-to-date voedingsadvies
  • Persoonlijke begeleiding
  • Voedingsadviesburo van der Linde bij ons in de praktijk

Diëtetiek voor jou

De fysiotherapeuten van Kinesis helpen je bij bewegingsklachten met therapie
en om fitter te worden met trainingen. In dat proces kan goed voedingsadvies ondersteunend zijn.

Voedingsadviesburo van der Linde bij Kinesis

Karin van der Linde van Voedingsadviesburo Van der Linde komt om de dinsdag bij ons in de praktijk. Karin kan je ook online adviseren en begeleiden.

Werkwijze

Na het maken van de afspraak volgt het intake-gesprek. In dit gesprek worden jouw voedingsgewoonten, leefstijl, klachten en verwachtingen doorgenomen.

Het eerste gesprek neemt ca. 45 tot 60 minuten in beslag. Na het eerste gesprek ontvang je van Karin een uitgebreid verslag met een bijbehorend voorbeelddagmenu. In het tweede gesprek van ongeveer een half uur, wordt het opgestelde dieet geëvalueerd en eventueel aangepast. De daarop volgende begeleidende gesprekken duren ca. 15 minuten

Vergoedingen

Diëtetiek wordt bij alle zorgverzekeraars standaard  3 uur per jaar vanuit de basisverzekering vergoed. Hierbij geldt er wel een eigen risico. Vraag bij je zorgverzekeraar na of het eigen risico al op is, bijvoorbeeld door bloedprikken of ziekenhuisbezoek. Als je een aanvullend pakket hebt, kun je vragen naar de mogelijkheid om aanspraak te maken op meer uren diëtetiek.

Neem je deel aan ketenzorg bij de huisarts, dan is er geen sprake van een eigen risico en worden de kosten van de diëtist vergoed vanuit de ketenzorg.
Er zijn drie soorten ketenzorg: Diabetes Mellitus, COPD, CVRM. Veelal kom je bij de diabetesverpleegkundige voor periodieke controles, dan is er meestal sprake van ketenzorg. In de ketenzorg kun je maximaal 5 uur per jaar naar de diëtist zonder eigen risico. Vraag hiernaar bij de huisarts.

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kun je contact opnemen met Voedingsadviesburo Van der Linde: 0598 – 432501. Buiten kantooruren kun je een mail sturen naar info@voedingsburovanderlinde.nl.