gym voor ouderen sporten in peize drenthe

  • Kans op vallen verminderen
  • Beenspieren sterker maken
  • Evenwicht verbeteren
  • Effectief Otaga oefenprogramma

Door verbetering van spierkracht en evenwicht worden valongevallen bij ouderen voorkomen. Met ons effectieve Otago oefenprogramma sta je sterker op je benen tijdens dagelijkse activiteiten.

Sterker in dagelijkse bezigheden

Met het valpreventieprogramma van Otago kun je langer actief blijven en zelfstandig blijven wonen. We werken aan veelvoorkomende moeilijkheden voor senioren zoals opstaan uit een stoel of evenwichtverlies. De kans om te vallen wordt kleiner doordat we in het programma werken aan het versterken van de beenspieren en het bewaren van het evenwicht. Dat geeft meer zekerheid bij het uitvoeren van dagelijkse bezigheden.

Wat is het Otaga valpreventieprogramma

Het Otago valpreventieprogramma is een wetenschappelijk onderbouwt oefenprogramma speciaal ontwikkeld om de kans op vallen te verminderen. Onze fysiotherapeut heeft een Otago certificering.

Gedurende tien weken train je in groepsverband eens per week. Je doet verschillende oefeningen die je beenspieren sterker maken en je evenwicht verbeteren. Langzaam worden de oefeningen steeds uitdagender. Ook krijg je een aantal oefeningen op maat die je thuis, drie keer per week doet. Hiervoor krijg je een activiteitenboek met instructies en krijg je een persoonlijk wandelschema.

Kan ik dit programma ook individueel volgen?

Ja, dat kan. De gecertificeerd Otago therapeut komt dan bij je thuis langs om de oefeningen door te nemen en je krijgt een persoonlijk oefenprogramma.

Kosten

Het groepsprogramma van tien weken kost 180 euro en wordt door diverse zorgverzekeraars (deels) vergoed.

Opgeven voor het Otago valpreventieprogramma

Wat fijn dat je geïnteresseerd bent in Otago. Je kunt ons bellen of mailen voor meer informatie. Ook kun je langs komen voor meer informatie, op een ochtend is dan het beste tussen 10:00 en 11:00 uur.
Aanmelden of overleg met ons 050-5032996

Ervaring Otago

‘Ik voel mij echt veel zekerder op de been. Ik merk dat ik minder angst heb om te vallen, makkelijker de trap op loop en een boodschapje haal. Ik vind het ook zo fijn dat er echt wordt gekeken naar wat ik persoonlijk aan kan.’ (E.H.A. Fransen, deelnemer Otago)

De week van de valpreventie grijpen wij elk jaar aan om de gunstige effecten van het valpreventieprogramma onder de aandacht te brengen. In de blogpost Vallen… beter voorkomen dan genezen! verzamelden we gouden tips ter voorkoming van vallen.

Wist je dat Kinesis al eens de award ‘Week van de Valpreventie’ heeft gewonnen? Daar zijn we erg trots op!