Welke zorgverzekeraar kies jij?

Beste patiënten, cliënten en relaties,

Wij hebben het het liefst over gezondheid, maar dit is belangrijk: dit is namelijk hét moment om je zorgverzekering door te nemen!

Is jouw gezondheid niet veranderd en verwacht je dat je komend jaar weer gewoon verder gaat?

Check dan even of je zorgverzekering ook gewoon zonder wijzigingen verder gaat.

Zo voorkom je onaangename verrassingen.

De tips van Kinesis:

● Wil je graag dat jouw behandelingen bij Kinesis worden vergoed door jouw zorgverzekeraar? Kies dan niet voor een aanvullend pakket van CZ en haar labels (Just, Ohra en Nationale Nederlanden) en Zorg en Zekerheid. Hiermee hebben wij geen contract afgesloten. Wel met alle andere zorgverzekeraars.

● Onze beroepsvereniging heeft een handige checklist gepubliceerd met alle ins en outs voor het kiezen van een zorgverzekering.
● Check ook onze eigen kostenpagina. Daar geven we je zoveel mogelijk inzicht in wat je kunt verwachten. We weten niet altijd vooraf wat de exacte behandeling en kosten zijn. Wat wij wel weten is dat fysiotherapie vaak hogere zorgkosten voorkomt!
● Je kunt tot 1 januari 2023 je zorgverzekering opzeggen en je hebt tot uiterlijk 1 februari 2023 de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

● Stel jezelf de vraag: wat verwacht ik nodig te hebben als het niet goed gaat komend jaar (verzekering) en wat kan ik doen om te voorkomen dat het mis gaat (zelf investeren in sporten en voeding).

● Verwacht je in 2023 geopereerd te worden en heb je fysiotherapie nodig? Zorg voor een aanvullend pakket die de eerste 20 behandelingen vergoedt of kies voor een kleine polis van Menzis. Deze zorgverzekeraar vergoedt namelijk de eerste 20 bij veel indicaties, maar… wel alleen als je een aanvullend pakket hebt.

KIEZEN: BASIS OF OOK AANVULLEND VERZEKEREN?

Ik kies voor een aanvullende verzekering

Bij een aanvullend pakket zijn er grote verschillen tussen de zorgverzekeraars. Sommigen vergoeden 30 behandelingen en anderen maar 6. Uiteraard betaal je minder premie met een minder aanvullend pakket.

Wij declareren de therapieën die onder de aanvullende verzekering vallen rechtstreeks bij de zorgverzekeraar, mits we daar dus een contract mee hebben (zie hierboven).

De behandelingen die vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering maken geen deel uit van het eigen risico.

Ik kies voor een basis verzekering (zonder aanvullende pakketten)

Als je alleen een basisverzekering hebt zonder aanvullende pakketten, dan wordt fysiotherapie alleen vergoed bij een specifieke aandoening of na een operatie en pas na de 20e behandeling. Wederom is in dit opzicht Menzis een goede keuze (en nee, we hebben geen aandelen).

De zorgverzekeraar brengt het eigen risico per kalenderjaar in rekening. En bij vergoeding vanuit de basisverzekering wordt dit eigen risico wel aangesproken.

Heb je geen aanvullend pakket afgesloten dan ontvang je een nota van ons en daarbij gelden deels nieuwe tarieven. Alle kosten hebben we online staan op onze kostenpagina.

Ik ben nog geen 18 jaar

Voor kinderen is fysiotherapie goed geregeld. Vanuit de Basisverzekering worden er sowieso 18 behandelingen per jaar vergoed waarbij het eigen risico niet wordt aangesproken.

DE BESTE VERGOEDING BIJ EEN OPERATIE OF ONGEVAL

Verwacht je in 2023 een operatie te ondergaan of heb je fysiotherapie nodig bij een specifieke aandoening dan vergoedt de Menzis als enige zorgverzekeraar in Nederland de eerste 20 behandelingen als je een aanvullend pakket hebt afgesloten. Ook blijft de vergoeding bij Menzis na een ongeval, hierbij worden maximaal 16 behandelingen vergoedt. Om voor vergoeding in aanmerking te komen heb je goedkeuring nodig van de Menzis en dus een aanvullend pakket, dit kan ook de kleinste zijn.

FIT MET JOUW EIGEN PREVENTIEVE AANPAK!

Je kunt natuurlijk bij ons terecht als je problemen hebt met bewegen. Maar ons hele team is er van overtuigd dat je lekkerder in je vel zit en minder snel klachten ontwikkelt als je preventief aan de slag gaat. Voorkomen is immers beter dan genezen. Daarom kun je ook bij ons terecht voor bootcamp, fysiofit, hydrofit en personal training. Eventueel in combinatie met een bezoek aan onze diëtist.

Het hele dorp fit daar gaan we voor.

Zorgverzekeraars vergoeden preventieve maatregelen meestal niet. Hoeveel is jouw gezondheid je waard? Kies voor je eigen gezondheid en maak een plan om fit te blijven! Ook daarover denken we graag met je mee.

Terugblikken en vooruitkijken

Femke, Iris, Marjon, Ka Ho, Eline, Jelle, Anouska en natuurlijk ook onze avontuurlijke Xander, wij kijken met dankbaarheid terug naar het afgelopen jaar. We zijn dankbaar voor al het vertrouwen dat jullie in ons hadden. Daarom kijken we vol goede moed uit naar het komende jaar.

We wensen jullie allemaal een fit jaar en gezellige dagen.