Hooikoorts? Lees de ervaring van Maaike

De zon laat zich de laatste dagen gelukkig steeds vaker zien, de vogels fluiten en ook het gras wordt weer groen. Heerlijk als de lente er aan zit te komen! Behalve… als je last hebt van hooikoortsklachten! Het niezen, een loopneus en traanogen zijn toch wel een nadeel van de lente.

Tapen om hooikoortsklachten te verminderen?

Ja, ik geloofde het ook niet maar Medical Taping kan echt een oplossing zijn. Bij veel mensen zorgt deze manier van tapen voor een vermindering van de klachten en in sommige gevallen zelfs voor een hooikoortsseizoen zonder klachten.

Mijn vader als proefpersoon

Toen ik voor het eerst hoorde van de hooikoortstape wilde ik het uiteraard eerst zelf testen voordat ik het daadwerkelijk tijdens mijn behandelingen zou gaan gebruiken. Mijn vader heeft al zijn hele leven veel hooikoortsklachten en gebruikt daarvoor in de hooikoortstijd meerdere keren per dag medicatie. Zijn grootste hobby is golf dus het vermijden van pollen is voor hem geen optie.

Mijn vader vragen als proefpersoon was dus een logische stap.

Hij merkte direct verschil, minder last van zijn ogen en de niesbuien namen af. Na een aantal dagen is hij gestopt met de hooikoortstabletten. Bij hem had het meestal een week of 3 effect voordat er een nieuwe tape aangebracht moest worden. Door de tape gebruikt hij nu geen hooikoortstabletten meer.

Hoe de tape werkt

De tape heeft effect op de segmentale structuren van het lichaam. De werking gaat via bepaalde delen van de huid die in verband staan met de longen. Net zoals bindweefselmassage kan het invloed uitoefenen op dieper gelegen structuren. Het verminderd de irritatie op de luchtwegen. De tape wordt ook gebruikt bij bepaalde longaandoeningen zoals COPD. Een voordeel van de tape is dat het 24-uur per dag effect heeft en de tape gemiddeld 5 tot 7 dagen blijft zitten. Ook na deze periode heeft de tape in veel gevallen nog een periode van soms meerdere weken effect. Wanneer de klachten weer toenemen kan de tape opnieuw worden aangebracht.

Doordat mijn vader niet de enige was met een zeer positief resultaat ben ik het gauw gaan toepassen in de praktijk.

Ik ben benieuwd naar jouw ervaring met medical tape bij hooikoorts. Je reactie is welkom!

Hartelijke groet,

Maaike Rijpma