We staan niet stil (COVID-19)

#update: per 1 mei is de praktijkdeur weer voorzichtig open

Fysiotherapeuten hebben maar één belangrijke missie: ze willen mensen in beweging houden. Doordat de ingestelde COVID-19 maatregelen van kracht blijven kunnen de fysiotherapeuten, podologen, trainers en de diëtiste van Fysiotherapie Kinesis helaas tot eind april niemand ontvangen in de praktijk.

Maar ze staan niet stil. Iedere werkdag, achter gesloten deur, werken ze hard om hulpvragen te beantwoorden. Wat daar bijzonder aan is, is dat deze dorpspraktijk nu betrokken kan blijven door op afstand te werken.

E-health vanuit Peize voor Peize

Anouska: “Het is natuurlijk niet helemaal hetzelfde, maar we blijken goed in staat te zijn om mensen in beweging te houden en te ondersteunen bij klachten. Onze dienstverlening heeft een grote sprong gemaakt in digitalisering. Dat doen we onder andere door middel van E-health; E-health brengt zorg dichtbij. E-health is zorg op afstand, via internet. Met videobellen wordt een veilige beeld- en geluidverbinding gemaakt tussen therapeut en cliënt door middel van een app. Kinesis biedt nu E-health aan, zodat we onze cliënten kunnen blijven ondersteunen waar mogelijk. Denk aan het evalueren van de behandeling en het controleren van de oefeningen. Bij een groot deel van onze cliënten is beweging en persoonlijke begeleiding essentieel. We werken met een beveiligd systeem conform de eisen van de zorgverzekeraar. De kosten worden vergoed door de zorgverzekeraars bij een aanvullend pakket.”

Als je net nu een beginnende klacht krijgt

Veel mensen nemen hun werk nu mee naar huis. Voor sommigen betekent dat, dat ze opeens aan de keukentafel zitten te videobellen en vrijwel niet meer bewegen. Voor anderen betekent dat, dat ze aan de klusjes in huis beginnen die al zo lang liggen, zoals de dakgoot legen. Als het dan opeens in je rug schiet, heb je nu dubbel pech. De fysiotherapeut kan je niet onderzoeken, maar op de website www.fysiotherapie-kinesis.nl kun je zelf een eerste check doen via ‘hier heb ik pijn’. De uitslag kun ie doornemen met een van onze fysiotherapeuten. Zo hoef je niet plotseling stil te komen staan.

Geen Bootcamp groep meer door de straat

“We moesten natuurlijk ook de trainingen stil leggen.”, vertelt Anouska. “Maar we hebben fanatieke trainers die ontzettend leuke filmpjes met oefeningen en schema’s hebben gemaakt voor de leden van de trainingsgroep. Daar krijgen we ontzettend leuke reacties op. We maken er ook een die we openbaar online zetten, dus die kan iedereen doen.”

Juist nu Personal Training

“Mensen bellen ons nu ook juist, omdat ze willen werken aan een gezondere leefstijl, conditie willen opbouwen of willen afvallen. Daar hebben ze tijd voor en het is juist nu belangrijk om zo vitaal mogelijk te zijn. Onze Personal Trainers maken voor die mensen een schema op maat en zorgen voor de juiste oefeningen, die je in en om het huis kunt doen.

Leuks om te weten:

•Onze praktijk is vanaf nu ook ‘mobiel’. Je kunt ons via WhatsApp bereiken op 06 48512982.
•Als je ieder half uur even beweegt doe je al veel goeds voor je lichaam.
•We zijn nu dagelijks vanaf 09.00 uur geopend, tot in ieder geval 14.00 uur.

We staan dus echt niet stil! Juist niet! En helpen je graag”

Aanmelden of overleg met ons 050-5032996 (WhatsApp op 06 48512982)