Is jouw kind een beeldschermer of een bootcamper?

Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat kinderen van vier tot 12 jaar gemiddeld 7,3 uur per dag achter een beeldscherm zitten? (bron: RIVM) Beeldschermen zijn makkelijk en vaak nuttig. Maar elk uur achter een beeldscherm, is een zittend uur. Kinderen zijn van nature geen stilzitters, daarom dagen wij ze uit met Bootcamp voor Kids!

Elk kind – sportief of niet – kan mee trainen

Bij Bootcamp voor Kids passen we ‘high-intensity interval training’ (HIIT) op een spelenderwijze toe. Ieder kind, sportief of niet, kan door de korte maar intensieve oefeningen, goed meedoen. HITT zorgt al snel voor een verbeterd uithoudingsvermogen, verbeterde coördinatie en sterke spieren. Kinderen gaan zich hierdoor (nog) fitter voelen. Voor de sportievere kinderen blijft er ook voldoende uitdaging doordat de oefeningen op eigen niveau worden uitgevoerd. De uitvoering van de oefeningen wordt nauwlettend in de gaten gehouden door onze fysiotherapeuten, we kijken verder dan alleen bewegen. Bootcamp voor Kids is hierdoor ook ideaal voor kinderen die tijdelijk niet mee kunnen trainen bij de vereniging of club omdat ze herstellen van een blessure.

Zo maak je bewegen leuk, ook voor jezelf

Oké, we leven in een beeldschermtijdperk. En het is lastig om kinderen erachter weg te krijgen. Maar je kunt altijd het goede voorbeeld geven. Dus hup:

  • Op de fiets of lopend naar school, sport, de bakker etc.
  • Een wedstrijdje ‘buikspieren’ doet het altijd goed
  • Een beeldscherm loze wandeling na het eten met de hele familie
  • Geef zelf het goede voorbeeld.
    Werk je thuis achter de laptop? Doe bv. ieder half uur 5 diepe squats. Het kost je nog geen 10 seconden per keer en zo heb je op een werkdag al 80 oefeningen te pakken!
  • Extra motivatie nodig? Drie keer per week geven we Bootcamp voor volwassenen. Er zit vast een geschikte tijd voor jou tussen (-;

Ken je onze Fitbox al? Een box vol met inspireerde oefeningen waar je thuis mee aan de slag kunt, Ideaal voor jou en de kinderen tijdens de zomervakantie. Check onze Socials.

Wil je je kind opgeven voor Bootcamp voor Kids? Leuk! Stuur een mailtje naar info@fysiotherapie-kinesis.nl of app ons (06 48512982). De trainingen zijn op de woensdagen van 14:30 tot 15:30 uur, we starten vanaf de praktijk. Past een andere tijd beter, neem dan even contact op.

Foto: https://dekrantnieuws.nl/rekken-en-strekken-in-peize/