Ervaring met Redcord: de lage rugblessure van Petrick (13 jaar)

Petrick is 13 jaar en heeft sinds het nieuwe voetbalseizoen last van zijn rug bij het beoefenen van zijn favoriete sport. Een zeurende pijn aan de lage rug, die steeds halverwege de wedstrijd ervoor zorgt dat hij eerder wisselt en zelfs moet stoppen na de rust. Ook de trainingen gaan niet zoals het moet. Tijdens gym komt dezelfde pijn op. Verder heeft Petrick geen klachten.

Dit vertelt hij allemaal aan Anouska Koopman van Fysiotherapie Kinesis. Zij komt tot de conclusie dat de vermoedelijke oorzaak ligt in een combinatie van meerdere factoren: te snelle opbouw na de zomervakantie, groei en een wat inactieve houding. Anouska stelt aan Petrick voor om iets gloednieuws te proberen…

Wat is er met de spieren aan de hand?

De pijnklachten van Petrick worden veroorzaakt door grote spieren die te hard werken. Daardoor worden de diepere spieren ‘lui’. Het brein leert dat dat de standaardsituatie is en de pijnklachten van deze verstoring blijven of worden erger. Tijd dus om de luie spieren aan het werk te zetten! Dat kan echter alleen als de grote spieren even helemaal mogen ontspannen.

Over de nieuwe Record behandeling

Het laten ontspannen van de grote spieren kan met het Redcord systeem. Dat systeem bestaat uit een zorgvuldig gekozen combinatie van hangmatten, koorden en elastieken. In de praktijk in Peize hebben ze gelukkig een stevig plafond. Door in het systeem te gaan hangen kunnen grote spieren even ontspannen en kunnen de diepere spieren aan het werk gezet worden. De hersenen leren zo om de diepere spieren ook weer aan te sturen.

Zo gaat de behandeling in zijn werk

Petrick hoeft alleen maar op de behandelbank te gaan liggen op twee hangmatten. De touwen worden zorgvuldig vastgezet. Vervolgens gaat de behandelbank een stukje naar beneden waardoor hij echt gaat hangen. De fysiotherapeut geeft hem simpele opdrachten en begeleidt Petrick bij het doen van de oefeningen. Door de ondersteuning van de hangmatten kan hij zijn grote spieren ontspannen en zijn diepere stabiliteitsspieren activeren. Hij vindt het fantastisch!

Weer voetballen als vanouds

Na de training heeft hij alles aan zijn moeder uitgelegd precies zoals Anouska het had verteld. Na 2 behandelingen en een aangepaste trainingsintensiteit kon Petrick de voetbaltrainingen en – wedstrijden weer als vanouds meedoen.

Was Petrick zonder Redcord ook hersteld? Jazeker, maar waarschijnlijk minder snel. Door een combinatie van het activeren van de diepere spieren en het ontspannen van grote spieren is Petrick efficiënter gaan bewegen. ‘Breintuning’, dat is de kracht van Redcord.

Redcord is een effectieve behandelmethode als je problemen ervaart zoals nekklachten, lage rugklachten en schouderklachten. Ook als mensen al jaren met een terugkerende klacht rondlopen kan Redcord de oplossing bieden. Ben je nieuwsgierig of het ook iets voor jou is? Bel ons gerust even.